ORION SEARCH INTERNATIONAL AS
English
 
 
 
 
 

Dette bør du ikke gjøre på jobbintervjuet

Søknaden gikk igjennom nåløyet og det er tid for jobbintervju. Smilet er på plass når du møter presis, oppnår øyekontakt og gir et fast håndtrykk. Du har kontroll, men hvor godt forberedt er du egentlig? Her er rådene for hva du ikke bør gjøre på jobbintervjuet.

– Det er en myte at førsteinntrykket betyr «alt», men et godt førsteinntrykk er udiskutabelt en fordel, sier Olaf Bergesen, partner i Orion Search International AS.

Det gjelder å være godt forberedt og de elementære tingene bør være i orden for å unngå et uheldig førsteinntrykk. Stump røyken i god tid før intervjuet, være moderat i forhold til parfymebruk og vurder kleskoden godt.

– Klær er også en måte å kommunisere på, og du bør «speile» arbeidsgiveren så godt du klarer. Stiller vedkommende i dress og slips er det ikke et godt utgangspunkt at du stiller i genser og olabukse, og omvendt.


Rekkefølgen på informasjonsutvekslingen er viktig


I den grad du klarer å styre det, er det en stor fordel om arbeidsgiveren begynner å fortelle om selskapet og jobben før du begynner å fortelle om deg selv. Det gir deg nyttig informasjon om hva de er opptatt av som du kan bruke når det er din tur til å snakke.

I motsatt rekkefølge er det fare for at du langer ut om informasjon som ikke er relevant for stillingen. I verste fall kan dette medføre at arbeidsgiver forteller deg at du ikke passer inn, og intervjuet avsluttes før du har forstått hvorfor. 

" Uten å vite det kan du snakke deg ut av stillingen istedenfor inn. Det er ikke bra å fortelle at du egentlig ikke mente det du nettopp sa. 

Vær forberedt, men ikke belærende i et intervju


Når ble selskapet etablert? Hvem er konkurrentene deres? Hvem er sjef i selskapet? Dette er spørsmål som avslører om hjemmeleksen har blitt gjort.

– Det er en klar fordel å lese seg opp på en potensiell arbeidsgiver før et intervju. Gode kandidater stiller ofte spørsmål, men enkelte spørsmål kan avsløre at du ikke stiller forberedt, sier Olaf.

" Uten å vite det kan du snakke deg ut av stillingen istedenfor inn


Pass likevel på at du ikke stiller for kritiske spørsmål, selv om du muligens har rett i dine påstander. Vær forsiktig med å gi arbeidsgiveren råd om hva de bør endre på før gjensidig tillit er etablert.

– Svært få liker å møte en som opptrer for «husvarm» før du er på innsiden.


Vær forsiktig med «jeg»-formen

 
Selv med en imponerende karriere eller svært gode resultater bak deg, bør du være forsiktig med utsagn som starter med «jeg».

– Fremfor å si «jeg økte omsetningen med 200 prosent årlig» bør du heller si «vi økte omsetningen med 200 prosent i min tid som leder». Med mindre du har drevet en business helt alene, bør «jeg» erstattes med «vi». Det er lov å skryte av seg selv, men ikke ta “all” æren for noe som er gjort i fellesskap, sier Olaf.


Ikke fokuser på det praktiske

 – En motivert medarbeider henger seg ikke opp i praktiske hindringer eller uvesentlige ting som lang reisevei, kontorplassen, kantineløsningen eller hvor mye overtid det blir.

Faktorer som dette er selvsagt med i din betraktning ved valg av jobb, men i en intervjusituasjon bør du heller fokusere på å virke motivert, fremfor bedagelig og opptatt av praktiske ting


Vær personlig, men ikke privat

 
Et godt intervju er preget av god personlig kommunikasjon mellom kandidat og arbeidsgiver. Ikke vær redd for å vise hvem du er, hva du liker, og forsøk å finne ut det samme om din potensielle arbeidsgiver, men ikke gå for langt.

" Med mindre du har drevet en business helt alene, bør «jeg» erstattes med «vi»


– Beskriv gjerne deg selv som sosial, men ikke fortell om den gangen du ble full og falt av stolen på julebordet selv om alle der syntes det var morsomt. Private problemer på hjemmebane og andre historier som avslører dine aller svakeste sider, bør også unngås.

Ikke still arbeidsgiveren for personlige spørsmål. Å bli konfrontert med spørsmål utenfor komfortsonen er ubehagelig, også for en arbeidsgiver.

– Man skal aldri lyve, men det er lov å unnlate å fortelle om svakheter eller dumme ting du har gjort Vent til du eventuelt blir spurt direkte. Er arbeidsgiveren flink til å intervjue vil de få frem det viktigste om deg uansett.


Ikke spør om lønn og betingelser for tidlig i intervjuet

 
Diskusjonen om lønn og andre goder bør komme relativt sent i intervjuet, uansett hvor attraktiv CV du måtte stille med.

Spør du for tidlig kan du komme i en vanskelig situasjon der arbeidsgiveren tenker at lønnskravene dine er for høye, og vil bruke resten av intervjuet på å lete etter grunner til at du ikke er verd betingelsene du forlanger.

– Hvis du først har klart å imponere i intervjuet, vil dine høye lønnskrav være vanskeligere å si nei til. Du kan selvfølgelig risikere at du bruker en time på intervjuet for så å oppdage at de har for dårlige betingelser å tilby deg, men den sjansen bør du absolutt ta, avslutter Olaf.
< Forrige         4 av 13        Neste >
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn