ORION SEARCH INTERNATIONAL AS
English
 
 
 
 
 

Hva er en caseoppgave?

Hvis du har kommet langt i jobbsøkerprosessen er det kanskje en ting du gruer deg til mer enn noe annet – caseoppgaven.

– Som regel er et case en test hvor man trekker ut noe som skal være relatert til den jobben du har søkt på, sier Researcher Silje Sandberg i lederrekrutteringsfirmaet Orion Search.

Caser brukes nå mer og mer i siste fase av en lederrekruttering. Dette skyldes at det har blitt viktigere å se på helheten til kandidaten, og ikke bare på nøkkelkvalifikasjonene. Du skal vise at du kan tenke kreativt, kommunikativt, analytisk og logisk – og du må kunne presentere der og da. Som et eksempel bør ikke en CFO bare være analytisk og økonomisk, men også være god på kommunikasjon, forklarer Managing Partner Kristian Knudsen.

– Vi har møtt folk som har sjarmert oss, men når de så har kommet og fått et case skjønner vi at innholdet ikke står i stil med innpakningen.

Det er nettopp dette caset skal avdekke.

Case = stresstest

Når du er stresset er det lett å gjøre feil. Du kan gjøre det dårlig på ting du ellers er god på, og noen kandidater blir så stresset under et case at de ikke klarer å prestere, forklarer Silje.

– Nyere forskning viser interessante resultater på hvordan vi reagerer på stress. Kort fortalt vil effekten på ytelsen i en stresset casesituasjon være større enn vi kanskje tror. I en jobbsammenheng vil det jo ikke stå fire mennesker over deg som ser på hvordan du regner ut en oppgave. Det kan ha stor påvirkning på prestasjonen din.

Da vil du kanskje trekke den umiddelbare konklusjonen at kandidaten heller ikke vil klare å prestere under press etter en eventuell ansettelse. Men så enkelt er det ikke. For det er ikke nødvendigvis slik at den raskeste i hoderegning er den beste lederen, og Kristian påpeker at man risikerer å ansette feil person.

– Man kan selvfølgelig si at i en lederstilling, så må man takle stress. Men hvis caset er rent kvantitativt, så ender man jo veldig ofte med regnemesteren – som kan vise seg å være en dårlig kommunikatør.


Fordeler og ulemper med case

– Case er positivt fordi du kan gjøre det i alle sammenhenger, uansett jobb, fortsetter Silje.

– Det skal si noe om dine ferdigheter i konkret jobbsammenheng. Jeg kan sitte og være veldig blid og hyggelig på et jobbintervju, men det er jo ikke gitt at jeg er en god økonom allikevel.

– Case kan også oppleves som negativt fordi en liten del som for eksempel en regneoppgave kan legges alt for stor vekt på, og ikke minst at stressituasjonen gjør at du svarer dårlig på andre oppgaver. Det oppdragsgiver uansett legger vekt på er helhetsinntrykket av deg som kandidat, forteller Kristian.
 

Du kan ikke forberede deg til et case. Eller?

All stress satt til side. Selv om et case ikke har to streker under svaret og du ikke kan pugge for å huske løsningen, så vil kunnskap gjøre deg mindre nervøs. Så kanskje det finnes en måte å forbedere seg til et case på?

Poenget er at case som du får over bordet er vanskelig å forberede seg til. Det vil selvsagt hjelpe å lese seg opp på hjemmesider, nettaviser og regnskaper. Sjekk også konkurrenter og omdømmet bedriften har. Jo mer du vet, desto enklere kan det bli å løse caset.

– Mange gjør feil ved å tro at de har dårlig tid og fokuserer for lite på å stille spørsmål og å forsikre seg om at de har forstått oppgaven riktig, understreker Kristian.

– Vi har veldig god erfaring med case. En utfordring i rekrutteringer er at folk har en tendens til å velge dem de liker. Case er derfor generelt sett veldig bra til å sette fokus på noe annet enn hvor karismatisk du er, og gir et bredere og mer nyansert bilde av kandidaten. Det er heller ikke noe fasitsvar på et case, og det er det som gjør det så interessant, avslutter han.

SE STILLINGER REGISTRER DIN CV
< Forrige         11 av 13        Neste >
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn