ORION SEARCH INTERNATIONAL AS
English
 
 
 
 
 

Referansen din kan lyve for å bli kvitt deg som ansatt

Alle som har søkt jobb har kommet opp i problemstillingen at de skal ha referanser. Men hvem bør det være – hvem kan det være? Svaret vil kanskje overraske deg.

– Hvis du søker en jobb hos oss ber jeg gjerne om flere referanser, og da kommer du selvfølgelig med noen du vet vil omtale deg positivt. Vi har et veldig bevisst forhold til hvem vi ønsker å snakke med, og det er ikke nødvendigvis de du oppgir, forteller Managing Partner i lederrekrutteringsfirmaet Orion Search, Kristian Knudsen.

– Ønsker vi å snakke med flere enn dem du har oppgitt, skal du godkjenne det. Noen selskaper velger å snakke med andre enn referansene uten å spørre kandidaten. Dette er uheldig i forhold til konfidensialitet, og er ikke en måte vi jobber på.

Det handler om å stille de riktige spørsmålene


Noen referanser kan oppleves som lite reflekterte og kanskje litt subjektive. Det har også skjedd mer enn én gang at referansen kan ha en konflikt med kandidaten, og at det som kommer frem rett og slett ikke er riktig.

For det er ikke sikkert det nødvendigvis er kandidaten det er noe galt med, det kan være referansen. Hvordan kan man da sikre seg om at det gjøres en skikkelig referansesjekk?

…det handler ikke om antall referanser du har, men at vi føler at vi har fått de svarene vi er ute etter.


– Dette er et stort dilemma: Hvem snakker jeg med? Vi snakker jo med noen vi ikke kjenner. Skjebnen til den vi kanskje ansetter legges over på en person som vi ikke vet så mye om.

Det sies at det finnes din versjon, og det finnes en annen versjon. Og et sted i mellom der finnes sannheten. Det gjelder å avdekke hvilket forhold kandidaten har til referansepersonen. Her gjelder det å lese mellom linjene, og å stille de riktige spørsmålene.

– Problemet er nyansene og tvilen. Men dette har vi teknikker på å finne ut av. Vi i Orion er grundige, og vi har et stort fokus på dette.

Det er også viktig for oppdragsgiver at rekruttereren stiller de riktige spørsmålene. Kristian påpeker at alt for mange stiller lukkede istedenfor åpne spørsmål. Det er først ved å stille åpne spørsmål at man får et riktig bilde av kandidaten.

Hvem kan være referanser?


Har du jobbet i 15 år og hatt fem arbeidsgivere har du mange muligheter til referanser. Men hva hvis du er nyutdannet, eller er i din første jobb og ikke vil at din nåværende arbeidsgiver skal vite at du er i en jobbsøkerprosess?

– Tenk kreativt! Det kan være at noen på ditt tidligere arbeidssted har sluttet. Er du fersk fra skolebenken kan en veileder eller en du har skrevet oppgave med også være referanse. Venner kan også være helt greit, men ikke fire venner, sier Kristian med et smil.

Målet med en referansesjekk er tross alt å finne ut av hvem du faktisk er og hvordan andre oppfatter deg som person – både profesjonelt og privat. Bruk derfor tid, og tenk godt igjennom hvem du vil bruke som referanser. Ikke vær redd for å oppgi en referanse som kan være kritisk til deg. Det kan øke troverdigheten, både til de andre referansene og til deg.

– Husk at det handler gjerne ikke om antall referanser du har, men at vi føler at vi har fått de svarene vi er ute etter, avslutter Kristian.
< Forrige         12 av 13        Neste >
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn