ORION SEARCH INTERNATIONAL AS
English
 
 
 
 
 

Vær godt forberedt hvis du skal ringe på en jobb

Du har kanskje hørt at det er smart å ta en telefon for å følge opp jobbsøknader? Hvis du har tenkt å ringe, bør du tenke deg godt om – og du må forberede deg godt. Men hvordan skal du forberede deg og hva kan du spørre om for å skille deg positivt ut blant de andre søkerne?

“Når jeg løfter av røret og hører stemmen din, så veit jeg hva det er”, sang Marius Müller. Det vet ikke rekruttereren når du ringer om jobben du har søkt på.

– Å ringe er ikke nødvendigvis feil, men å ikke forberede seg gjør at du kaster bort tiden til den du ringer til, sier Kristian Knudsen, Managing Partner i lederrekrutteringsfirmaet Orion Search.

– Det er veldig mange som ringer, og flere av disse har ingen spørsmål og er dårlig forberedt. Det stjeler tid fra oss og gjør at vi kanskje svarer kort. Da blir den som ringer stresset, hvilket gjør et dårlig inntrykk. Snakk rolig og sakte – da får du en naturlig autoritet.

Gamle råd står for fall


En potensielt god kandidat kan ende med å ekskludere seg selv fra prosessen og bli lagt i feil bunke på grunn av en dårlig forberedt samtale – du kan rett og slett prate deg vekk fra jobben.

Spørsmålet er da hvorfor det er så mange som råder jobbsøkere til å ringe når fallhøyden er så stor? Kristian forteller at han engasjerte seg i problemstillingen for mange år siden.

– Det er ikke riktig eller galt å ringe, men det er en riktig eller gal måte å gjøre det på.


– Rådet blir kanskje gitt fordi de tror det er generelt viktig å gi lyd fra seg for å skille seg ut. Er det få søkere til en stilling kan det være noen synes det er fint at du viser ekstra interesse, men generelt sett er det et dårlig og lite reflektert råd hvis det ikke gjøres riktig.

Ikke spør om dette

 
Det er noen feil som er gjennomgående når folk ringer. Å være dårlig forberedt er nevnt. Men i tillegg kan allmenn høflighet være en mangelvare.

– Det er to klassiske feil som går igjen: De spør som oftest ikke “Er du opptatt?”. De sier også “Jeg vil gjerne vite noe om stillingen”, og så husker de ikke engang hvilken stilling det er. Når jeg så spør om det er noe konkret de lurer på, er det ikke det. Frasen “Vil du høre litt om meg?”, er heller ikke bra.

Et lite tips om det ikke passer for rekruttereren å snakke med deg akkurat da, er å spørre om du kan sende en mail med spørsmål og be om å bli oppringt når det passer. Hvis du bruker tid på å stille spørsmål, vil rekruttereren bruke av sin tid på å svare deg.

Om det er i denne mailen eller på telefon – ikke spør om lønn. Det finnes dog hederlige unntak, som hvis du mistenker at stillingen lønnes lavere enn det som er din forventning.

– Ikke spør “Hva er lønnsnivået”. Si heller “Jeg vet du ikke vil svare på dette på telefonen, men jeg har en lønnsforventing på X antall kroner, er det da noe poeng for meg å søke?” Da kan jeg fortelle deg med en gang om du bør gjøre det eller ikke.

Still de riktige spørsmålene – til riktig tid

 
Hvis det er en stilling der du vet du har relevant kompetanse, men er usikker på om dette er riktig for deg kan det i følge Kristian være smart å ringe.

– Det kan for eksempel være fordi det er en salgssjefstilling, og du lurer på om det er mest en salgs- eller lederstilling. Hvis du stiller spørsmål om hvor mye som er ledelse og hvor mye som er direkte salg viser det at du forstår kompleksiteten i stillingen. “Hvor mye er nysalg og hvor mye er salg til eksisterende kunder?” er også et konkret og greit spørsmål.

Noe svært få tenker på er selve tidspunktet de ringer. Tirsdag før lunsj? Torsdag mellom 14 og 16? Selv her finnes det gode tips for smarte kandidater:

– Mandag morgen er ofte bra fordi man kanskje bruker litt tid på å planlegge uken. Fredag ettermiddag er også bra – da er som regel både du og rekruttereren mer avslappet.

Har du blitt noe klokere? Kommer du til å ringe eller ikke på den neste jobben du søker på? Finnes det egentlig et fasitsvar på om du skal ta telefonen som kan avgjøre fremtiden din? Kristian avslutter med et godt poeng før du slår nummeret til drømmejobben:

– Det er ikke riktig eller galt å ringe, men det er en riktig eller gal måte å gjøre det på.
< Forrige         9 av 13        Neste >
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn